Välkommen till min kurs
Lisen i högsommarköket

Lisens högsommarkök är fortsättningskursen på min serie av ätbara växter, det finns även Lisen i försommarköket. Men kurserna köps separat är helt fristående från varandra.

Jag som skapat kursen heter Lisen Sundgren och jag har studerat och undervisat om användningen av vilda och odlade växter i över 20 år. I min iver att dela med mig av min kunskap, av allt det lustfyllda i att umgås så nära och intimt med naturen började jag hålla kurser och skriva böcker och det har jag fortsatt med.

Lisen-Sundgren-foto Bianca Brandon-CoxHögupplöst

I ett antal år hade jag förmånen att samarbeta med flera av Sveriges främsta kockar, göra gästspel i Sydafrika, Polen och Italien, prata vilt i TV och radio, och göra en massa roliga samarbeten. För att ytterligare fördjupa relationen med växterna, naturen, mig själv och min omgivning har jag utbildat mig till Natur-och skogsterapiguide och meditationslärare.

Jag hoppas att jag med den här kursen ska kunna inspirera dig att tillbringa än mer tid i skog och mark, bli nyfiken på allt som växer omkring dig och med det få en ökad förståelse för naturen, mat, vår plats på planeten och en känsla av WOW, livet ändå!

Vill du läsa mer om vad jag gör eller komma med på en kurs IRL så ta en titt på min hemsida: www.lifebylisen.com

vimeo-video-thumbnail

Välkommen till min vilda gröna värld och högsommarmaten!

4.0 Sensommar 1000 px

Hit vill jag locka dig som är intresserad av att lära känna Naturen på ett nytt sätt och skapa en ny, eller en fördjupad relation till vilda växter, din omgivning och till det som kallas “ogräs”.

Efter den här kursen inser du att det där som vissa kallar ogräs, växter som de flesta lätt förbiser eller rent av fnyser åt, är fantastisk mat och som verkligen förtjänar både respekt och vördnad!

Under kursens gång bjuder jag in er till tre vandringar i sommargrönskan där du får möta några av de många godsaker som naturen bjuder oss nu. Du kommer både få se de miljöerna växterna trivs i och se tydliga foton för att du ska känna dig trygg med vad du plockar.

Här får du lära dig om hur du använder sommarens vanligaste vilda växter till mat och dryck i enkla (men smarriga!) grundrecept. Tänk på recepten som förslag att utgå ifrån och inspirera din egen, vilda kreativitet.

Lisen Sundgren

Lisen Sundgren

Lisen Sundgren är specialist på användningen av vilda och odlade ätliga växter, en pionjär som i över två decennier delat med sig av sin kunskap. Prisbelönt författare, föreläsare och mentor. Som Natur- och skogsterapiguide, kostrådgivare och herbalist förespråkar hon ett liv i samspel med naturen och har arbetat som konsult åt några av Sveriges främsta restauranger. Allt för att väcka intresse för naturen, för en hållbar, sinnlig livsstil och naturlig hälsa.

Välkommen till min vilda värld och en introduktion till den vilda maten. Den här kursen riktar sig till dig som är nyfiken på naturen och den mat som den har att erbjuda. Jag delar med mig av tips och recept från min över tjugo år långa erfarenhet av att samla växter av alla de slag: örter, blad, barr, blommor, rötter, knoppar och bär.

Här lär du dig identifiera vanliga växter som kan finnas i din omgivning maj – september, när de är som bäst och hur du kan laga enkla välsmakande rätter av dem. Att samla vilda växter till mat är inte svårt – bara du vet hur du ska gå tillväga, vilka som är ätliga och vilka som är giftiga. I den här kursen får du också lära dig allt om hur man torkar växterna och hur de kan användas i olika inläggningar, kryddblandningar och téer för att avnjutas vid senare tillfälle.

1.1 thum kurs 4 1000px

Varje avsnitt avslutas med en liten hemuppgift som involverar såväl receptskapande, utforskning av naturen nära dig och mindfulness-övningar som ökar din närvaro och välbefinnande.

Bakom kameran står ingen mindre än fenomenala Bianca Brandon Cox, och filmat har vi gjort på Rosendals trädgård i Stockholm.

Kursen är inspelad 2017 och har av olika skäl inte funnits tillgänglig på några år men NU kan du köpa den, tack vare plattformen Digitalbootcamp, och njuta av allt det goda, vilda.

 

Vill du lära dig mer?

Kolla in Lisens böcker om vilda ätliga växter: 

Det vilda köket, Vildvuxet och Äta vilda växter.

Pris för kursen

Nu har du möjlighet att investera i din egen kunskap om det gröna vildvuxna köket.

Lisen i Högsommarköket

550 kr per år
  • 3 lektionsfilmer
  • 20 recept
  • över 20 växtbeskrivningar
  • Massa tips, viktig kunskap och svar på frågor
  • Allt du behöver veta om det vilda

“I am in love with the green earth”
– CHARLES LAMB