Lisen i högsommarköket

Current Status
Not Enrolled
Price
SEK 550.00
Get Started
Lisen Sundgren

Välkomna tillbaka till min vilda kurs! Nu i juli är det högsommar. Linden blommar, smultronen mognar och vi ska fortsätta vårt utforskande av den vilda maten.

Vid det här laget har du kanske börjat plocka vad som växer omkring dig, hitta på egna recept och skapat en egen relation till naturen omkring dig. Blivit mer uppmärksam på hur du mår när du går ut i naturen och, förhoppningsvis, upplevt att det gör gott för välbefinnandet. Som en extra bonus finns det också en massa god mat att plocka på vägen, vi är så privilegierade!

Idag kommer jag ta med er ut i högsommargrönskan och sedan tillaga fler enkla maträtter och drycker som du kan låta dig inspireras av.

Den här kursen är en fortsättning på min första kurs Vildvuxet- Det vilda sommarköket, där du får lära dig grunderna. Det går såklart också bra att gå den här kursen helt fristående.

Målen med kursen är att du ska:

  1. Lära dig använda minst 5 nya växter.
  2. Tillbringa mer tid i naturen.
  3. Kunna hitta på 5 nya egna recept, med hjälp av recepten i kursen eller något helt annat.
  4. Skapa ett herbarium med de ätliga växter som finns i din omgivning.
  5. Göra en insats för att förbättra situationen för humlor, bin och andra pollinerare.

Och du – om du har barn i din närhet – ta med dem ut på din skördetur! Vad kan väl vara bättre än att låta barn utforska naturen och vad som går att äta. Det kommer de ha nytta och glädje av i resten av sina liv!

Lycka till i det gröna sköna! 

/Lisen

Course Content

Expand All